Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitano četvero rumunjskih državljana i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv četvorice državljana Rumunjske (1993., 1998., 1991. i 1992.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (19. 9. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 17./18. rujna 2018., zajedno i dogovorno s ciljem da se okoriste, u okolici Slunja preuzeli i smjestili u unutrašnjost i prtljažni dio osobnog vozila desetoricu ilegalnih migranata, državljana Iraka, Sirije i Turske, koje je drugoosumnjičenik dovezao na područje Rijeke, dok su mu ostali osumnjičenici u drugom vozilu osiguravali put kretanja. U namjeri da ilegalnim migrantima omoguće izbjegavanje granične kontrole i izlazak iz Republike Hrvatske, osumnjičenici su spriječeni dolaskom na autocestu koja vodi prema graničnom prijelazu Rupa gdje su ih uhitili policijski službenici.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (čanak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).