Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan osumnjičenik zbog pokušaja ubojstva i razbojništva

Nakon kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je ispitalo uhićenog hrvatskog državljanina (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva iz članka 110. KZ-a u vezi s člankom 34. KZ-a i razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. KZ-a. (26. 1. 2018.)

Osnovano se sumnja da je 31-godišnjak 11. prosinca 2017. u Rijeci; u nakani da se domogne novca; zamaskiran potkapom s prorezima za oči i usta, a u ruci držeći pištolj, prišao 30-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je sjedio u parkiranom osobnom vozilu te zatražio da mu preda novac što je oštećenik u strahu za vlastiti život i učinio te mu predao 1.000,00 eura i 1.000,00 konvertibilnih maraka. Nakon što je osumnjičenik iz prtljažnika vozila uzeo kofer, osnovano se sumnja da je iz pištolja ispalio u 30-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine hitac u cilju da ga ubije, a koji ga je pogodio u predjelu trbuha. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede te mu je život spašen hitnom medicinskom intervencijom.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. KZ-a).