Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 55-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanjem istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je 18. svibnja, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1964.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilničkog ponašanja u obitelji iz čl. 179a. Kaznenog zakona te kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 1. i 2. KZ-a, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (27. 5. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od listopada 2017. do 17. svibnja 2019., u Malinskoj, u stanu u kojem živi s izvanbračnom suprugom i maloljetnim djetetom, kontinuirano tjelesno i verbalno zlostavljao izvanbračnu suprugu vrijeđajući je i prijeteći joj oduzimanjem djeteta. Osnovano se sumnja da ju je u više navrata udarao šakama po glavi i tijelu, gušio je rukama, udarao remenom po glavi i tijelu te u nju bacao razne predmete uslijed čega je oštećenica u tri navrata zadobila tjelesne ozljede (oguljotine glave, hematomi po glavi i tijelu).
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).