Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 26-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede i nasilničkog ponašanja

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 26. veljače 2018., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela nasilničkog ponašanja iz čl. 323.a KZ-a, sve uz primjenu članka 51. KZ-a. (28. 2. 2018.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je u jutarnjim satima 16. rujna 2017., u jednom ugostiteljskom lokalu u Rijeci, ničim izazvan i s ciljem da nanese tešku tjelesnu ozljedu, udario šakom u glavu 22-godišnjeg oštećenika koji se od zadobivenog udarca onesvijestio, a u opisanom događaju je zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prijelom nosne kosti s pomakom). Okrivljenika se tereti i da je odmah nakon opisanog događaja verbalno i fizički nasrnuo na mladića koji je oštećeniku pružao pomoć, odnosno njega je, koristeći činjenicu što je fizički snažniji, pred drugim osobama koje su izašle iz lokala, udarao šakom po glavi, a kada je pao na tlo nastavio ga je udarati nogama po tijelu, što je kod 21-godišnjaka stvorilo osjećaj straha i poniženja.
Budući da su protiv okrivljenika u tijeku kazneni postupci zbog istovrsnih kaznenih djela, u optužnici je vijeću Općinskog suda u Rijeci predloženo da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnost od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).