Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 45-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti iz članka 120 u vezi s člancima 119. stavak 1. i 118. stavak 1. Kaznenog zakona. (3. 2. 2020.)

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 2. veljače 2020. oko 1,30 sati u Rijeci, u Adamićevoj ulici, nakon verbalne prepirke s 45-godišnjakom, u nakani da ga teško tjelesno ozljedi šakom ga udario u glavu. Oštećenik je od zadobivenog udarca pao i udario glavom u pločnik, izgubio svijest te zadobio tešku i po život opasnu ozljedu zbog koje je, neposredno nakon događaja, preminuo u KBC Rijeka.
Nakon što je osumnjičenik ispitan u ovom državnom odvjetništvu, sucu istrage podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).