Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispravak objavljene netočne informacije

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci uputilo je jednom dnevnom listu tekst ispravka sukladno Zakonu o medijima s obzirom da je u tekstu tog dnevnog lista od ponedjeljka, 10. lipnja 2019., problematizirajući materiju upravljanjem turističkim zemljištem, odnosno kampovima u suvlasništvu Republike Hrvatske i turističkih društva, objavljena netočna informacija. (12. 6. 2019.)

Nije točan navod da "kao dokaz za svoje tvrdnje, Ministarstvo navodi činjenicu da još uvijek niti u jednom kampu nije utvrđen omjer suvlasništva između Republike Hrvatske i trgovačkog društva te stoga, devet godina nakon donošenja zakona, nije dana niti jedna koncesija jer se ne može utvrditi točna površina kampa koja se daje u koncesiju."

Između Republike Hrvatske zastupane po Županijskom državnom odvjetništvu Rijeka i Hoteli Punat d.d. je 15. listopada 2018. zaključena izvansudska nagodba kojom je na autokampu Pila (u Puntu) utvrđena suvlasnička zajednica na način da je Republika Hrvatska utvrđena suvlasnikom u 92/100, a Hoteli Punat d.d. u 8/100 suvlasničkih dijelova tog autokampa.

Ujedno, 7. lipnja 2016. su u postupku preoblikovanja zemljišne knjige za katastarsku Općini Omišalj–Njivice nagodbom na sudski zapisnik Republika Hrvatska, zastupana po Općinskom državnom odvjetništvu Rijeka, i Hoteli Njivice d.d utvrdili suvlasničku zajednicu na autokampu Njivice na način da je autokamp formiran kao dvije katastarske čestice (jer ga siječe kanal koji predstavlja vodno dobro pod upravljanjem Hrvatskih voda) te je utvrđena suvlasnička zajednica na način da je Republika Hrvatska utvrđena suvlasnikom 96803/101913 dijela (na jednoj čestici), odnosno 25099/25610 dijela (na drugoj čestici), a Hoteli Njivice d.d. 4720/101913 dijela (na jednoj čestici), odnosno 511/25610 dijela (na drugoj čestici).