Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Podignuta optužnica protiv 78-godišnjaka zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta i predloženo produljenje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1942.) zbog počinjenja dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 2. u svezi članka 51. Kaznenog zakona. (20. 5. 2020.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je tijekom 2014. godine na području Primorsko-goranske županije u više navrata počinio bludne radnje prema djetetu (2006.) znajući za dob oštećenice. Okrivljenika se optužnicom tereti da je od rujna 2018. do rujna 2019. godine, iskorištavajući odnos bliskosti i povjerenja počinio bludnju radnju prema istom djetetu, kao i da je u više navrata pokušavao ponoviti bludne radnje što je kod oštećenice izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).