Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 48-godišnjak i podnijet prijedlog za određivanjem istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci je po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela nanošenja osobito teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 119. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvim ispitivanjem osumnjičenika. (26. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 24. travnja 2019. na Viškovu, u nakani da teško ozlijedi oštećenika koji se počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta u kojem su se prethodno sukobili, sustigao ga i povukao rukom prema sebi te mu zadao udarac šakom u lice, a kada je oštećenik počeo padati, pridignuo ga te ponovio udarac od kojeg je oštećenik pao na tlo. Nakon što se oštećenik uspio dignuti, ponovo je krenuo prema njemu te mu zadao još jedan udarac šakom u lice, uslijed kojeg je ovaj izgubio svijest te pao. Uslijed zadanih udaraca i udara u tlo, oštećenik je zadobio krvarenje u mozak te niz hematoma te je u induciranoj komi i u stanju životne ugroženosti.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).