Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 20-godišnjak zbog nasilja u obitelji i tjelesne ozljede te predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (2000.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona i tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (4. 9. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak 2. rujna 2020. oko 19,00 sati u jednom gradu na području Primorsko-goranske županije, najprije verbalno napao svojega oca nakon čega je, u namjeri da ga tjelesno ozlijedi, uzeo sablju kojom je zamahivao istodobno mu govoreći prijeteće riječi pri čemu ga je zarezao u području lijeve strane vrata. Osumnjičenik je potom, osnovano se sumnja, sustigao oca koji je počeo bježati te mu zatvorenom šakom zadao udarac u predjelu glave i više udaraca u predjelu trbuha. Opisano osumnjičenikovo postupanje je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i poniženja.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).