Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitana dvojica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice hrvatskih državljana (1971. i 1980.), provedene dokazne radnje njihova prvog ispitivanja zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništava iz čl. 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (11. 9. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika 9. rujna 2020. u popodnevnim satima ušli u jednu urarsko-zlatarsku radnju u Rijeci, maskirani zaštitnim medicinskim maskama i sunčanim naočalama, te vlasnika radnje bez povoda počeli udarati rukama i nogama, a zatim su ga srušili na pod i uz prijetnju nožem uzeli mu novac iz novčanika. Osnovano se sumnja da su ga potom vezali te da su iz radnje uzeli razni zlatni i srebrni nakit čime su si pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 120.000 kuna.
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci prijedlog da se u odnosu na obojicu osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogli utjecati na iskaze svjedoka tijekom istrage, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123 st. 1. t. 2 i t 3. Zakona o kaznenom postupku).