Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 33-godišnjak zbog nasilja u obitelji i prijetnje te predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1987.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (14. 8. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 33-godišnjak tijekom 2018. godine pa do 12. kolovoza 2020. u okolici Rijeke, s ciljem da kod svojih roditelja izazove osjećaj straha i nesigurnosti kao i osjećaj poniženja, učestalo ih vrijeđao te im upućivao prijeteće riječi. Osnovano se sumnja i da je 12. kolovoza 2020. prvo telefonskim putem majci uputio prijeteće riječi, a potom došao u obiteljsku kuću i oštetio osobno vozilo u vlasništvu njegova oca, te razbio staklo na stražnjem ulazu obiteljske kuće, vrata i dio namještaja. Opisano postupanje izazvalo je kod njegovih roditelja osjećaj straha i bojazni za vlastiti život.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a).