Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 20-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Bosne i Hercegovine (1999.) zbog osnova sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (19. 3. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 15. ožujka 2019. oko 21,00 sati u Rijeci, tijekom verbalnog sukoba s 15-godišnjakom izvadio iz džepa jakne nož te njime zamahivao prema  oštećeniku zbog čega je ovaj u strahu za svoj život pobjegao s mjesta događaja. Osnovano se sumnja da je s obje ruke uhvatio 14-godišnjakinju, izvadio nož i usmjerio ga prema njoj, prijeteći da će je udariti šakom u glavu. Takvim je postupanjem kod oboje oštećenika izazvao opravdan osjećaj straha, nesigurnosti i bojazni za život.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku).