Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice hrvatskih državljana (1977. i 1989.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika. (20. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjak od 4. srpnja do 17. srpnja 2020., u stanu kojeg koristi u Rijeci; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u više navrata, radi stjecanja protupravne imovinske koristi u točno neutvrđenom iznosu, prodao drogu marihuanu u ukupnoj količini od 1,004 grama i drogu amfetamin u količini od 15,4 grama. Osnovano se sumnja da je radi daljnje prodaje, u stanu kojega koristi držao više manjih paketića sa sadržajem droge amfetamin (ukupna masa oko 870 grama) te u svom osobnom vozilu s istom svrhom držao oko 50 grama marihuane i 210 grama amfetamina.
Postoji osnovana sumnja da je 31-godišnjak 16. srpnja 2020. u Viškovu, neovlašteno radi daljnje prodaje posjedovao jednu najlon vrećicu sa sadržajem droge marihuana u količini od 1000 grama.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).