Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 23-godišnjak zbog iznude i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude iz članka 243. stavak 1. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika. (24. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 23-godišnjak 22. lipnja 2020. oko 16,00 sati u Rijeci, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, nasilno pokušao ući u stan maloljetnog oštećenika nakon čega je njegovoj majci izrekao prijeteće riječi zatraživši novčani iznos od 600,00 kuna na ime nepostojećeg duga. Opisano postupanje je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i bojazni za život i tijelo zbog čega mu je oštećenica predala novčani iznos od 200,00 kuna, nakon čega je najavio ponovni dolazak po ostatak novca, što je i učinio, no tom su ga prilikom zatekli policijski službenici.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).