Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 70-godišnjaka zbog pokušaja protupravne naplate

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 19. travnja 2018. priveden hrvatski državljanin (1948.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju iz čl. 323. st. 2. u svezi st. 1. i čl. 34. Kaznenog zakona. (20. 4. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 70-godišnjak od 13. do 18. travnja 2018. u Šibeniku; u cilju naplate potraživanja od oštećenika u iznosu od 137 000,00 eura; u više navrata dolazio u njegov poslovni prostor pitajući ga kad će mu isplatiti dug, pokazivao mu presudu temeljem koje mu je ovaj u obvezi vratiti navedeni iznos, rekao mu da je bolestan i da mu je malo ostalo pa da će ubiti njega i njegovu obitelj. Osnovano se sumnja i da je, dok je oštećenik bio u svom poslovnom prostoru sa svojom djevojkom, govorio im kako će vidjeti, mašući pritom prstom prema njima, a opisanim je postupanjem kod oštećenika izazvao strah kako za njegov život tako i za živote članova njegove obitelji.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage te su mu naložene mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njim.