Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Priveden 24-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 18. siječnja 2019. priveden hrvatski državljanin (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a. (22. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjak u popodnevnim satima 16. siječnja 2019. u Šibeniku, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom Ulicom kralja Zvonimira iz smjera juga prema sjeveru te dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije vozio sigurnosnom brzinom koja bi mu omogućavala pravovremeno zaustavljanje vozila radi propuštanja pješaka koji su stupili na pješački prijelaz. Osnovano se sumnja da je zbog takvog načina vožnje motociklom udario u pješaka koji je prelazio cestu preko navedenog pješačkog prijelaza te je u tom trenutku bio na sredini tog prijelaza. Pješak je uslijed udara pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a osumnjičenik je nastavio nekontrolirano voziti po nogostupu pa potom motociklom udario u obližnji betonski zid, nakon čega je ponovno pokrenuo motocikl i pobjegao s mjesta prometne nesreće bez da je pružio pomoć ozlijeđenom pješaku.
Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio istražni zatvor.