Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1972.), donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 3. u svezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (24. 1. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 21. siječnja 2020. oko 14,20 sati u Šibeniku, u Ulici Stjepana Radića, nakon što je na nogostupu uočio svoju suprugu, koja je zbog narušenih odnosa i ranijeg zlostavljanja napustila bračnu zajednicu, stao automobilom na autobusnom ugibalištu, izašao te joj prišao i uhvatio je za nadlakticu i tražio da uđe u njegov automobil, što je ona odbila i uputila se prema stambenoj zgradi u kojoj stanuje. Okrivljenik je nakon toga ušao u svoj automobil, pokrenuo ga, pa u namjeri da ju usmrti, naglo dodao gas te se automobilom popeo na nogostup po kojem se oštećenica kretala, zaletio se u nju i udario je s leđa, uslijed čega je ona pala na poklopac motora automobila, a zatim na prednje vjetrobransko staklo od kojeg se odbila i pala na travnatu površinu. Osnovano se sumnja da ju je dok je nemoćno ležala na tlu vrijeđao i nazivao pogrdnim imenima.
Nakon ispitivanja protiv osumnjičenika je doneseno rješenje o provođenju istrage a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku je podnesen prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor po zakonskim osnovama iz članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. ZKP/08, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Povodom podnesenog prijedloga sudac istrage odredio je okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.