Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Ispitan 86-godišnjak zbog kaznenog djela ubojstva

Zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku ispitao je hrvatskog državljanina (1930.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona/11. (25. 3. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 86-godišnjak u večernjim satima 22. ožujka 2016. u jednom domu za starije i nemoćne osobe u Kninu, tijekom verbalnog, a zatim tjelesnog sukoba s oštećenim (1950.) korisnikom istog doma, dok je oštećenik bio na podu, s jednim drvenim štapom i jednim aluminijkim štapom, udario više puta oštećenika u predjelu tjemena glave i tijela, nanijevši mu tjelesne ozljede (razderno gnječne rane mekog oglavka regije tjemeno zatiljno te na koži regije lijevo slabinski nekoliko krvnih podlijeva i oguljotina kože) od kojih je oštećenik zadobio psihičku ozljedu i na mjestu događaja preminuo.

Po nalogu ovog državnog odvjetništva obavljena je obdukcija te iz nalaza i mišljenja sudskog vještaka proizlazi da je psihička ozljeda kao uzrok smrti posljedica uzajamnog djelovanja snažnog psihičkog doživljaja, jakog emotivnog uzbuđenja i postojanja uznapredovale, teške kronične bolesti srca. U konkretnom slučaju da je za uzrok smrti od daleko većeg značaja nalaz na srcu nego psihičko uzbuđenje, a omjer učešća jednog i drugog da nije moguće utvrditi.
Županijsko državno odvjtništvo u Šibeniku je nakon ispitivanja osumnjičenik, temeljem čl. 109. st. 7. toč. 1 ZKP-a dalo nalog pritvorskom nazdorniku da osumnjičenika pusti na slobodu jer nije našlo osnova za određivanje istražnog zatvora.