Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 25-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 3. studenog 2020., po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo osumnjičenog hrvatskog državljanina (1995.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona, prisile prema službenoj osobi u pokušaju iz članka 314. stavka 1. u vezi članka 34. KZ-a i teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavka 1. KZ-a. (4. 11. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji okrivljenik 1. studenog 2020. oko 20,50 sati upravljao osobnim automobilom kolnikom autoceste A3 u smjeru Zagreba, znajući da se na tom osobnom automobilu nalaze registarske pločice koje ne pripadaju navedenom vozilu, kao i da se oglušio na upozorenja kad su ga policijske ophodnje uporabom svjetlosnih i zvučnih signala pokušale zaustaviti u prometu. Osnovano se sumnja da je, kada ga je policija napokon zaustavila na autocesti A3 kod izlaza Lipovljani i kad mu je pristupio policijski službenik radi obavljanja službene radnje provjere identiteta, u nakani da ga onemogući u službenoj radnji te da ga teže ozlijedi, naglo otvorio vrata osobnog automobila u kojem je bio i vratima snažno udario policijskog službenika teško ga ozlijedivši, nakon čega je uhićen.
Sucu istrage nadležnog suda je, nakon ispitivanja okrivljenika, predloženo da se protiv njega odredi istraži zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor iz navedenih osnova.