Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 27-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je 8. lipnja 2020. kaznenu prijavu Policijske postaje Sisak protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona, tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 1. i 2. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a, nakon čega je provedena dokazna radnja ispitivanja osumnjičenika. (10. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak u kasnim večernjim satima 6. lipnja 2020. u obiteljskoj kući u okolici Siska, u alkoholiziranom stanju, nakon što je svojoj izvanbračnoj supruzi prijetio da će ju ubiti, uhvatio ju rukama za vrat, a kad je ona uspjela pobjeći, sustigao ju je na dvorištu i na cesti te ju u više navrata zatvorenom šakom udarao i lakše ju ozlijedio. Osnovano se sumnja i da je u svojoj kući neovlašteno držao automatsku pušku, lovački karabin i više od sto komada streljiva, koji su pronađeni 7. lipnja 2020. pri provođenju dokazne radnje pretrage njegovog doma i drugih prostora.
Sucu istrage Županijskog suda u Sisku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i počinjenja težeg djela, kao i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.