Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 48-godišnjaka zbog dva pokušaja razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 6. prosinca 2014. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva u pokušaju iz čl. 230. st. 1. i 2. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (10. 12. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je oko 8,50 sati 14. svibnja 2014. u Sisku; u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi; ušao u poslovnicu trgovačkog društva za otkup zlata imajući olovnu cijev koja je bila skrivena u kišobranu na stolu za kojim je sjedila zaposlenica poslovnice. Dok je ona utvrđivala materijal dva privjeska, osnovano se sumnja da je 48-godišnjak iz kišobrana izvukao olovnu cijev te zaposlenicu više puta udario u predjelu glave i vrata oborivši je na pod, a potom je pregledao stol i palicom udarao po zatvorenom sefu u kojem se nalazio novac i zlatni nakit, no kako nije uspio otvoriti sef i uzeti novac tako je napustio poslovnicu.
Ujedno, osnovano se sumnja da je oko 13,40 sati 21. srpnja 2014., ušao u jednu trgovinu u Sisku imajući olovnu cijev u najlon vrećici te, u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi, od prodavačice zatražio jedan artikl a kad je ona prebrojavala kovani novac na pultu, olovnom cijevi ju je udario više puta po glavi i tijelu. Budući da je prodavačica vikala i bacala na njega različite stvari, okrivljenik nije uspio iz trgovine uzeti novac i predmete.
Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Sisku protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.