Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 39-godišnjak zbog prijetnje i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 10. prosinca 2020., povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona, ispitalo osumnjičenika i predložilo da se protiv njega odredi istražni zatvor. (10. 12. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnji osumnjičenik 5. prosinca 2020. na području Siska, sa svoje adrese elektroničke pošte poslao poruku na adresu elektroničke pošte jednog ministarstva, a u kojoj je ozbiljno zaprijetio smrću zdravstvenim djelatnicima jednog bolničkog centra u Zagrebu.
Nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika, ovo je državno odvjetništvo predložilo sucu istrage nadležnog suda da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili počinjenja drugog kaznenog djela kojim prijeti (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je odbio ovaj prijedlog i osumnjičeniku rješenjem odredio mjeru opreza iz članka 98. stavka 2. točke 3. Zakona o kaznenom postupku, s obvezom redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku će podnijeti žalbu na ovu odluku.