Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 46-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Kutina protiv osumnjičenog državljanina Republike Srbije (1974.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provelo dokaznu radnju ispitivanja osumnjičenika. (14. 9. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak 11. rujna 2020., postupajući zajednički i dogovorno s nepoznatom muškom osobom, u nakani da se okoristi za unaprijed obećanu nagradu u iznosu od 400 eura, u Vukovaru u prethodno unajmljeno vozilo preuzeo državljane Bangladeša znajući da se oni ilegalno nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ilegalne migrante prevozio prema Zagrebu u čemu su ga zatekli i spriječili policijski službenici na autocesti Zagreb-Lipovac (čvor Popovača). 
Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja težeg djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog te je osumnjičeniku odredio istražni zatvor na temelju predloženih zakonskih osnova.