Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 34-godišnjak, doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, 13. listopada 2020. ispitalo hrvatskog državljanina (1986.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona, prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a i tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 1. i 2. KZ-a. (14. 10. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 34-godišnjak 12. listopada 2020. u vikend kući u okolici Siska vrijeđao pogrdnim riječima svoju izvanbračnu suprugu (hrvatska državljanka, 1991.) te joj, u nakani da ju ustraši, prijetio da će ju ubiti. Osnovano se sumnja i da ju je okrivljenik zaključao u kući uzevši joj ključ vrata i njen mobitel onemogućavajući joj odlazak iz kuće i pozive u pomoć te da je bio fizički nasilan prema njoj nanijevši joj lake tjelesne ozljede.
Nakon ispitivanja osumnjičenika u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu kao svjedoka i opasnosti od ponavljanja djela i počinjenja težeg kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor iz navedenih osnova.