Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvije okrivljenice

Nakon što je Policijska uprava sisačko-moslavačka podnijela kaznenu prijavu protiv dvije hrvatske državljanke (1977. i 1953.), Općinsko državno odvjetništvo u Sisku donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo iznude u pokušaju iz članka 243. stavak 1. i 3. u vezi članka 34. Kaznenog zakona. (15. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljenice 9. travnja 2019. oko 13,30 sati u Sisku; u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajednički i dogovorno; zaključale u stanu hrvatsku državljanku (1954.), a potom ju udarale rukama i nogama po glavi i tijelu, bacale ju više puta na pod, udarale njom o zid i ormar te ju stiskale za vrat rukama i kišobranom, tražeći pritom od nje iznos od 100,00 eura koji im je ona odbila dati. Oštećenica je u opisanom događaju zadobila tjelesne ozljede (višestruki uboji i kontuzije po glavi i tijelu).
Objema okrivljenicama su, nakon provođenja dokazne radnje njihova prvog ispitivanja, 10. travnja 2019. rješenjem ovog državnog odvjetništva naložene mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom iz članka 98. stavak 2. točka 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku.