Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 39-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je 16. lipnja 2016. kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće iz članka 227. stavak 1., 2. i 6. te kazneno djelo nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. Kaznenog zakona. (16. 6. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak 11. lipnja 2016. u 22,25 sati upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra Caravan u Novoj Subockoj, u smjeru Kutine; suprotno odredbi članka 51. st. 1. i čl. 47. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama; i na izlasku iz blagog zavoja u desno vozio prebrzo zbog čega je izgubio nadzor nad automobilom i prešao na lijevu prometnu traku gdje je prednjim lijevim bočnim dijelom automobila udario pješaka E. J. koji je bio s lijeve strane zaustavljenog osobnog automobila marke Opel Calibra. Uslijed tog udara i pada na kolnik pješak je zadobio tjelesne ozljede zbog kojih je preminuo na mjestu nesreće.
Osnovano se sumnja da je, nakon što je prouzročio prometnu nesreću, propustio se zaustaviti i pružiti pomoć pješaku koji je ostao ležati na tlu premda je to mogao učiniti bez mogućnosti da sebe i druge ozbiljno ugrozi.
Osumnjičenik je ispitan u državnom odvjetništvu i priveden sucu istrage Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana na temelju članka 123. stavka 1. točke 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku.