Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 56-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku provelo je 19. kolovoza 2020. dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1964.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona, nedozvoljene trgovine iz članka 264. stavak 1. KZ-a i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a. (20. 8. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 56-godišnjak od točno neutvrđenog dana pa do 18. kolovoza  2020. u Maloj Gorici (grad Petrinja), protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zemljištu koje se nalazi uz obiteljsku kuću te u blizini rijeke Kupe posadio sjemenke indijske konoplje te neovlašteno uzgojio dva nasada indijske konoplje, jedan sa 54, a drugi sa 69 biljki indijske konoplje. Osnovano se sumnja i da je u kući na adresi prebivališta, namijenjeno prodaji, neovlašteno držao 81 biljku indijske konoplje, deset pvc paketića s ukupno 1892 grama droge tipa marihuana i pvc vreću s ukupno 4492 grama duhana te neovlašteno držao određenu količinu streljiva, eksplozivnih naprava i dijelova oružja čije je posjedovanje građanima zabranjeno.
Sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Sisku i odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će uništiti ili sakriti dokaze važne za kazneni postupak ili ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i druge sudionike (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku).