Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 33-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 19. srpnja 2020. zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. KZ-a. (21. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 33-godišnjak 18. srpnja 2020. iza ponoći do ranih jutarnjih sati, u svom dvorištu na području Kutine te pod utjecajem alkohola, vojnom puškom koju je nezakonito posjedovao, nasumično ispalio najmanje dvanaest komada streljiva pri čemu je s tri streljiva pogodio prozor i zid susjedne naseljene kuće (jedno streljivo je probilo okvir prozora u unutrašnjost kuće), dok je jedno streljivo ispalio u pravcu limene nadstrešnice autobusnog stajališta, pri čemu je zrno probilo lim i zaustavilo se u neposrednoj blizini naseljenih kuća. Opisanim postupanjem je, osnovano se sumnja, ugrozio građane Kutine koji su bili u blizini i koji su prometovali vozilima.
Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja težeg djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog te je osumnjičeniku odredio istražni zatvor na temelju predložene zakonske osnove.