Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvu u Sisku
Ispitan 45-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje šest kaznenih djela teške krađe iz članka 229. stavka 1. točke 1. Kaznenog zakona, članka 229. stavka 1. točke 1. u vezi članka 34. KZ-a te članka 229. stavka 3. u vezi stavka 1. KZ-a, provedena dokazna radnja osumnjičenikova ispitivanja. (21. 9. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 45-godišnjak tijekom veljače, ožujka i rujna 2020. godine na području Novske, u cilju pribavljanja novca i drugih vrijednih predmeta, u četiri navrata provalio u trgovine mješovitom robom, obućom i ugostiteljske objekte, iz kojih je otuđio novac u ukupnom iznosu od 4.800,00 kuna, mobilne i prijenosne uređaje te alkoholna pića. Osnovano se sumnja i da je, u istom cilju, pokušao provaliti u dva objekta, ali nije uspio ući niti išta iz njih otuđiti. Ukupna šteta procjenjuje se na 15.000,00 kuna.
Nakon ispitivanja, sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) što je prihvaćeno te mu je određen istražni zatvor.