Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Proveden očevid prometne nesreće

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Sisku obavio je 22. rujna 2015. očevid na mjestu prometne nesreće koja se dogodila u 16,30 sati na križanju Vukovarske i Frankopanske ulice u Glini, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna je zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna lake tjelesne ozljede. (23. 9. 2015.)
Očevidom je utvrđeno da je vozač (1964.) upravljao osobnim automobilom marke Kia CEED Frankopanskom ulicom te dolaskom do križanja sa Vukovarskom ulicom; koja ima prednost prolaska; nije se zaustavio ni propustio vozila koja su se kretala Vukovarskom ulicom tako da je na samom križanju teretno motorno vozilo (tegljač), kojim je upravljao vozač (1982.), prednjim dijelom naletjelo na osobno vozilo. U naletu je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio putnik u osobnom vozilu (1961.) od kojih je preminuo u OB Dr. Ivo Pedišić u Sisku. Vozač osobnog automobila zadobio je teške tjelesne ozljede, a suputnik (1978.) lake tjelesne ozljede te su obojica zadržana na liječenju.
Naložena je obdukcija tijela stradalog putnika, a u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti prometne nesreće, policijski službenici provode potrebne izvide.