Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 42-godišnji osumnjičenik i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo uz Sisku zaprimilo je 21. listopada 2020. kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona. (23. 10. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnji osumnjičenik 20. listopada 2020. na području Kutine, u alkoholiziranom stanju, počinio navedeno kazneno djelo na štetu službenih osoba koji obavljaju poslove iz djelatnosti socijalne skrbi, odnosno u nakani da zastraši djelatnike nadležnog centra za socijalnu skrb uputio im je riječi ozbiljne prijetnje u trenutku kad su na njegovu adresu pristupile stručne radnice i upoznale ga sa sudskom odlukom kojom je određeno da je djelomično lišen prava na ostvarivanje roditeljske skrbi.
Osumnjičeni 42-godišnjak je ispitan u ovom državnom odvjetništvu te je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od počinjenja djela kojim prijeti (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prijedlog prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz svih predloženih osnova.