Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 25. travnja 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavka 1. i 2. KZ-a, te protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavka 1. i 2. KZ-a. (25. 4. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 23. travnja 2020. na području Crnca, nakon što je prvookrivljenik prijetio svojim susjedima da će ih usmrtiti; a u nakani sprječavanja službenih radnji policijskih službenika Policijske postaje Sisak koji su postupali po dojavi o narušavanju javnog reda i mira; vrijeđali ih, prijetili im smrću i ozljeđivanjem, a potom se odupirali uhićenju te fizički nasrnuli na dvojicu policijskih službenika i pritom ih lakše ozlijedili.
Sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), koji je odbijen, te su rješenjem suca istrage okrivljenicima određene mjere opreza iz članka 98. stavka 2. točke 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku, odnosno zabrane približavanja i kontaktiranja sa svjedocima predmetnih kaznenih djela.