Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Proveden očevid u Slatini Pokupskoj

Dežurna županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku je, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave sisačko-moslavačke, provela očevid u Slatini Pokupskoj na mjestu potonuća vozila stranih registarskih oznaka. (25. 8. 2019.)
Prema dosad utvrđenom, nepoznati je počinitelj upravljao vozilom stranih registarskih oznaka i u njemu prevozio jedanaest ilegalnih migranata odnosno državljana Irana i Afganistana. Upravljajući tim vozilom odbio se zaustaviti na traženje policije te je ubrzao brzinu kretanja i skrenuo na sporedni put sletjevši potom u rijeku Kupu. Vozač je pobjegao, a ilegalni su se migranti uz pomoć policijskih službenika uspjeli izvući iz potonulog vozila, osim jedne ženske osobe koja se utopila.
Dežurna županijska državna odvjetnica dala je nalog za obdukciju tijela preminule žene, a policija intenzivno traga za počiniteljem te se poduzimaju daljnje radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu.