Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 48-godišnjak zbog počinjenja nekoliko kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 24. listopada 2018. provelo ispitivanje hrvatskog državljanina (1970.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavak 2., nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona u svezi članka 52. KZ-a. (25. 10. 2018.)
Postoji osnova sumnje da je osumnjičenik 23.listopada 2018. u mjestu Gora, držeći u ruci automatsku pušku koju je neovlašteno posjedovao, zaustavio osobni automobil kojim je upravljala hrvatska državljanka (1974.) i u kojem je bilo još dvoje putnika (dijete rođeno 2007. godine i hrvatska državljanka rođena 1998. godine). Postoji osnova sumnje da je stao ispred automobila i usmjerio cijev puške prema automobilu zbog čega je 44-godišnjakinja u strahu zaustavila automobil, a osumnjičenik je ušao na stražnja vrata automobila te uz prijetnju automatskom puškom zatražio da ga odveze u Petrinju, do raskrižja Zagrebačke i Ulice Matije Gupca. Dolaskom u Petrinju odnosno u Ulicu Matije Gupca, osumnjičenik je izašao iz automobila i iz automatske puške ispalio 28 komada streljiva ugrozivši time stanovnike grada.
Državno odvjetništvo stavilo je sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora koji je sudac istrage prihvatio i odredio jednomjesečni istražni zatvor protiv osumnjičenika na temelju  članka 123.stavka 1. točka 2. I 3. ZKP-a.