Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 58-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 26. travnja 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članku 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (26. 4. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. travnja 2020. ispred dvorišta obiteljske kuće u okolici Siska, tijekom verbalnog sukoba s hrvatskim državljaninom (1943.) s kojim ima neriješene imovinskopravne odnose, a nakon što mu se on usprotivio jer je okrivljenik radi ulaska u dvorište kuće akumulatorskom brusilicom počeo rezati zaključani lokot na ulaznim vratima ograde, zaprijetio mu smrću. Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u cilju da ga liši života, prišao ogradi visine 130 cm i preko ograde s upaljenom brusilicom zamahnuo prema njegovoj glavi, ali nije uspio u nakani da ga liši života, jer je oštećenik desnom rukom zaštitio glavu, uslijed čega ga je okrivljenik brusilicom zarezao po vanjskom predjelu desne šake i nanio tešku tjelesnu ozljedu. Do iskrvarenja nije došlo budući da je oštećenikov život spašen hitnom medicinskom intervencijom.
Rješenjem ovog državnog odvjetništva okrivljeniku su određene mjere opreza iz članka 98. stavka 2. točke 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku, odnosno zabranom približavanja i kontaktiranja sa žrtvom predmetnog kaznenog djela.