Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjaka i 39-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke rješenjem od 22. srpnja 2015. odredilo provođenje istrage protiv državljanina Republike Italije (1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1., 2. i 6. Kaznenog zakona, i protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1976.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona. (23. 7. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik oko 23,00 sata 21. srpnja 2015.; na auto cesti Bregana-Zagreb-Lipovac, u blizini Popovače; upravljao osobnim automobilom daruvarskih registracijskih oznaka desnom prometnom trakom u smjeru Lipovca brzinom koja je bila prevelika i neprilagođena gustoći prometa, uslijed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio lake prikolice slavonskobrodskih registracijskih oznaka pridodane osobnom automobilu, također slavonskobrodskih registracijskih oznaka, kojima je desnom prometnom trakom, u istom smjeru, upravljala hrvatska državljanka (1972.).
Pri udaru je došlo do lomljenja uređaja za spajanje i razdvajanje skupa vozila pri čemu se laka prikolica prevrnula na desni bočni dio na desnoj prometnoj traci dok se njen osobni automobil zanio u desno na traku za zaustavljanje vozila u nuždi. Uslijed navedenoga, je drugookrivljeni državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim automobilom stranih registracijskih oznaka desnom prometnom trakom u istom smjeru; pod utjecajem alkohola, zbog alkoholiziranosti i prevelike brzine; prednjim lijevim dijelom osobnog automobila udario u stražnji dio prevrnute lake prikolice, koja se prilikom udara odbila na lijevu prometnu traku. Navedeni osobni automobil se u kočenju zanio u desno na traku za zaustavljanje vozila u nuždi i prednjim dijelom udario u stražnji dio prethodno zaustavljenog osobnog automobila slavonskobrodskih registracijskih oznaka. U nesreći su vozačica i putnica iz osobnog vozila slavonskobrodskih registracijskih oznaka zadobile teške tjelesne ozljede od kojih su preminule na mjestu nesreće.
Protiv drugookrivljenog državljanina Bosne i Hercegovine sudac istrage Županijskog suda u Sisku je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.