Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Županijski sud u Sisku donio i objavio osuđujuću presudu protiv 38-godišnjaka

Županijski sud u Sisku je 2. travnja 2020., nakon provedene rasprave u kaznenom predmetu protiv optuženog hrvatskog državljanina (1982.), donio i objavio presudu kojom je optuženika proglasio krivim zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 1. i 3. u svezi članka 34. Kaznenog zakona te ga osudio na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina. (2. 4. 2020.)
Optuženik je proglašen krivim da je 26. travnja 2019. oko 4,20 sati u stanu u Sisku, pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola u krvi od 2,21 promila) i bijesan na sestru (hrvatska državljanka, 1980.) koju je kroz duže vrijeme fizički i verbalno napadao, vrijeđao, prijetio joj smrću i prema njoj bio nasilan; a za što je i pravomoćno osuđivan; čekao da otac i sestra zaspu, te iskoristio trenutak kad su zaspali i s nožem u ruci krenuo u sestrinu sobu u cilju da ju usmrti.
Optuženik je s tim nožem ušao u sobu u kojoj je sestra spavala, imajući povjerenje i vjerujući da brat neće ostvariti prijetnje upućene joj prethodne večeri te je, iskoristivši njezino povjerenje i bespomoćnost dok je spavala, došao do njena ležaja i nožem joj zadao ubodnu ranu lijeve strane vrata i ubodnu ranu u području lijeve lopatice odnosno nanio joj teške i po život opasne ozljede (ozljede su dovele do zatajenja disanja, slabokrvnosti zbog krvarenja i ishemičnog moždanog udara). Optuženik joj je zadao i rezne rane u području lijeve nadlaktice i šake koje predstavljaju tjelesnu ozljedu, a u daljnjoj svojoj nakani da ju usmrti nije uspio zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.