Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitana trojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 20. travnja 2019. zaprimilo tri kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv trojice državljana Republike Hrvatske (1988., 1976. i 1962.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 1. Kaznenog zakona. (24. 4. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni hrvatski državljanin (1988.) 18. travnja 2019. u poslijepodnevnim satima, na području Gline; u nakani da se materijalno okoristi za novčani iznos od sto eura; u osobni automobil preuzeo državljane Bangladeša i Pakistana znajući da su oni prethodno prešli iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza te da se na teritoriju Republike Hrvatske nalaze ilegalno. Osnovano se sumnja da su se svi zajedno vozilom uputili prema Zagrebu, no u 19,15 sati su ih u mjestu Mala Gorica zaustavili policijski službenici.
Dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice ispitao je osumnjičenika te naložio provođenje dokaznog ročišta na kojem su ispitani strani državljani u svojstvu svjedoka, a radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je počinjeno kazneno djelo u predmetu je otvorena istraga. Ujedno, predložio je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni hrvatski državljanin (1976.) 19. travnja 2019. u jutarnjim satima, u Brestu Pokupskom, nakon prethodnog dogovora sa za sada nepoznatom osobom; u nakani da se materijalno okoristi za neutvrđeni novčani iznos; u osobni automobil preuzeo državljane Pakistana i Bangladeša znajući da su oni prethodno prešli iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza te da se na teritoriju Republike Hrvatske nalaze ilegalno. Osnovano se sumnja da su se svi zajedno uputili automobilom prema Zagrebu, no u 3,45 sati su ih u Lekeniku zaustavili policijski službenici.
Dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice ispitao je osumnjičenika te naložio provođenje dokaznog ročišta na kojem su ispitani strani državljani u svojstvu svjedoka, a radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je počinjeno kazneno djelo u predmetu je otvorena istraga. Ujedno, predložio je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika što je sudac istrage prihvatio i odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Postoji osnovana sumnja da je hrvatski državljanin (1962.) 19. travnja 2019. u jutarnjim satima, u Brestu Pokupskom, nakon prethodnog dogovora sa za sada nepoznatom osobom; u nakani da se materijalno okoristi za neutvrđeni novčani iznos; u osobni automobil preuzeo državljane Pakistana i Indije znajući da su oni prethodno prešli iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza te da se na teritoriju Republike Hrvatske nalaze ilegalno. Osnovano se sumnja da su se zajedno uputili automobilom prema Zagrebu, no u 3,45 sati su ih u Lekeniku zaustavili policijski službenici.
Dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice ispitao je osumnjičenika te naložio provođenje dokaznog ročišta na kojem su ispitani strani državljani u svojstvu svjedoka, a radi utvrđivanja svih okolnosti događaja u predmetu je otvorena istraga. Ujedno, predložio je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, što je sudac istrage prihvatio i odredio jednomjesečni istražni zatvor.