Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Dopuna priopćenja od 9. svibnja–Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 32-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (10. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 8. svibnja 2019. oko 16,00 sati, u obiteljskoj kući u okolici Kutine, u alkoholiziranom stanju, nakon prethodnog verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, iz ladice kuhinjskog elementa uzela kuhinjski nož i njime zamahivala prema njegovoj glavi, ali u nakani da ga liši života nije uspjela jer se on branio i rukom zaštitio glavu, pri čemu mu je nanijela ozljede.
Sudac istrage Županijskog suda u Sisku odbio je prijedlog ovog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice koji je predložen zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) te je okrivljenici odredio mjere opreza. Ovo je državno odvjetništvo uložilo žalbu protiv tog rješenja.