Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 14. srpnja 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1983.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članku 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (15. 7. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica u stanu, tijekom sukoba sa suprugom (1987.), u cilju da ga liši života, ubola ga oštricom noža kojeg je držala u ruci u leđa nanijevši mu tjelesnu ozljedu (ubodna rana u području desne strane prsnog koša), ali u nakani da ga liši života nije uspjela zbog suprugova otpora.
Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i okrivljenici odredio istražni zatvor na temelju predloženih zakonskih osnova.