Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku
Ispitan 39-godišnjak zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. u svezi stavka 3. Kaznenog zakona. (23. 4. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je u noćnim satima 18. travnja 2019., u dvorištu obiteljske kuće u Mahovu, prigodom obiteljske proslave; iako svjestan da se nalazi okružen većim brojem sudionika  proslave; iz pištolja kojeg legalno posjeduje ispalio dva hica u zrak pri čemu je kod pucanja nastao zastoj na pištolju u čijem otklanjanju je nehotično ispalio još dva hica prema okupljenim osobama od kojih je jedno prostrijelilo obje potkoljenice hrvatskog državljanina (1989.) nanijevši mu teške tjelesne ozljede, dok je krhotinama zrna i krhotinama keramičkih pločica lako ozlijeđeno još troje hrvatskih državljana (1957., 1999. i 2000.) koji su bili u blizini.
Dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice ispitao je osumnjičenika i naložio njegovo puštanje na slobodu te je u predmetu otvoreno istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti stradavanja.