Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Odbačena kaznena prijava podnesena zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je, na temelju čl. 206. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku, 6. srpnja 2018. odbacilo kaznenu prijavu podnesenu protiv hrvatske državljanke, odgovorne osobe javne zdravstvene ustanove, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (9. 7. 2018.)
U anonimnoj kaznenoj prijavi je navedeno kako osumnjičenica određenim zaposlenicima omogućuje isplatu plaća za neodrađenu punu satnicu budući da oni svaki radni dan rade sat vremena kraće od propisanog osmosatnog radnog vremena, da im se isplaćuju i prekovremeni radni sati te da imaju i organiziran plaćeni prijevoz autobusom.
Radi provjere navoda iz prijave provedeni su izvidi te je na temelju rezultata izvida ocijenjeno je kako se u prijavljenom postupanju osumnjičenice ne stječu zakonska obilježja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. i 2. Kaznenog zakona niti kojeg drugog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.