Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Podignuta optužnica protiv 45-godišnjaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 25. svibnja 2018., nakon provedenih izvida i dokaznih radnji, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1972.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabom položaja i ovlasti iz članka 291. stavak 1. Kaznenog zakona. (1. 6. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 1. ožujka 2015. kao ravnatelj jedne javne ustanove u Požegi, postupajući protivno članku 25. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama; u nakani da zaposleniku te ustanove zaposlenom na određeno vrijeme omogući povoljniji stalni radno-pravni status odnosno rad na neodređeno vrijeme, sklopio s njim Ugovor o radu na neodređeno vrijeme bez objave javnog natječaja i provedbe postupka natjecanja kandidata za to radno mjesto.
Okrivljenika se tereti da je zaključivanjem spomenutog ugovora o radu na neodređeno vrijeme, bez objave javnog natječaja i provedbe postupka natjecanja kandidata za to radno mjesto, svjesno postupio suprotno prethodno navedenoj odredbi Temeljnog kolektivnog ugovora, i time omogućio tom zaposleniku stjecanje radno-pravnog statusa i beneficije u vidu neimovinske koristi.