Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Ispitan 39-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je, nakon primitka kaznene prijave Policijske uprave brodsko-posavske protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1981.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. stavak 1. Kaznenog zakona/11, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenika. (4. 8. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 39-godišnjak 3. kolovoza 2020., kao vozač teretnog vozila marke Scania za koje je bilo prikopčano priključno vozilo registarskih oznaka Bosne i Hercegovine, pristupio ulazu u Republiku Hrvatsku na Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Stara Gradiška. Prilikom pregleda navedenog vozila u priključnom je vozilu, skriveno među teretom, bilo ukupno 163.900 kutija cigareta bez nadzornih markica, namijenjenih za prodaju na ilegalnom tržištu.
Nakon provedenog ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu predložit će sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika budući da je riječ o državljaninu Bosne i Hercegovine te postoji opasnost od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP/08).
Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu nastavit će s daljnjim postupanjem radi donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke.