Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Ispitana dvojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu provedena je dokazna radnja ispitivanja osumnjičenog 31-godišnjeg državljanina Crne Gore i osumnjičenog 29-godišnjeg državljanina Crne Gore te je doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. i 1. Kaznenog zakona/11. (7. 3. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su obojica osumnjičenika 4. ožujka 2017. oko 20.35 sati na MCGP u Slavonskom Brodu, pri ulasku u Republiku Hrvatsku, u osobnom vozilu crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao prvoosumnjičenik (drugoosumnjičenik je bio suvozač), u nakani daljnje prodaje prevozili 20 PVC paketa sa ukupno 13,43 kg droge tipa marihuana. Droga je bila skrivena u prostoru prednjeg i stražnjeg branika, u prostoru zaštite motora na podvozju vozila i u navlakama naslona sjedala vozača i suvozača.
Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu je po prijedlogu ovog državnog odvjetništva odredio protiv obojice osumnjičenika istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.