Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Ispitana dvojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu provelo je 9. svibnja 2017. dokazne radnje prvog ispitivanja 32-godišnjeg hrvatskog državljanina i 26-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona/11, oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ/11 i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ/11. (10. 5. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika, po prethodnom dogovoru, oko 23.00 sata 7. svibnja 2017. u dvorištu obiteljske kuće oštećenika u Novoj Gradiški, iz automatskog oružja ispalili više streljiva u parkirani osobni automobil oštećenika svjesni da time ugrožavaju i živote ukućana. Osnovano se sumnja da su se potom osobnim automobilom kojim su upravljali zabili u ulazna vrata ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški nakon čega su ušli u ugostiteljski objekt i razbili inventar oštetivši na taj način vlasnika ugostiteljskog objekta.
Na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, sudac istrage je 9. svibnja 2017. odredio istražni zatvor protiv obojice osumnjičenika na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. ZKP/08.