Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Podnesena žalba protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Slavonskom Brodu

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Slavonskom Brodu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1961.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.A KZ/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. i 1. KZ/11. (17. 2. 2020.)

Navedenom presudom optuženik je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, a temeljem članka 56. KZ/11 izrečena je uvjetna osuda kojom se utvrđena kazna zatvora neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.
Žalba je podnesena zbog odluke o kazni i uvjetnoj osudi iz žalbene osnove po čl. 467. stavak 4. ZKP/08, budući da ovo državno odvjetništvo smatra kako optuženiku treba izreći strožu kaznu jer se uvjetnom osudom neće ostvariti svrha kažnjavanja u smislu dovoljne društvene osude koja je, nakon počinjenja kaznenih djela, pojačano izražena kroz povećanje zakonskog minimuma zapriječene kazne za oba kaznena djela.