Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Ispitan 40-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

U Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 40-godišnjeg hrvatskog državljanina te je doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona. (18. 1. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik kao vozač osobnog vozila 16. siječnja 2018. pristupio na granični prijelaz u Slavonskom Šamcu, pri ulasku u Republiku Hrvatsku, pri čemu je zatečen s deset PVC paketa sa sadržajem od ukupno 15.817 grama opojne droge marihuane. Navedena droga bila je smještena u prostoru prepravljenog stražnjeg plastičnog branika i u prostoru za rezervni kotač te je bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji.
Prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu za određivanje istražnog zatvora na temelju članka 123. stavak 1. točka 1. i 2. ZKP-a nije usvojen već je Županijski sud u Slavonskom Brodu odredio mjeru opreza protiv okrivljenika, pa će ovo državno odvjetništvo uložiti žalbu na to rješenje suda.