Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Ispitana dvojica osumnjičenika i doneseno rješenje o provođenju istrage

U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu obavljene su dokazne radnje prvog ispitivanja 28-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnja na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. točka 4. u vezi članka 34. KZ/11 i 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. točka 4. u vezi članka 34. KZ/11 i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ/11, te je doneseno rješenje o provođenju istrage. (21. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 7. siječnja 2019. oko 17,55 sati u Slavonskom Brodu, zajedno i na temelju zajedničke odluke da se osvete 43-godišnjem hrvatskom državljaninu, pričekali ga u haustoru iza jednog ugostiteljskog objekta, a nakon što su se prvookrivljenik i oštećenik verbalno sukobili, oštećenik je odgurnuo prvookrivljenika te se okrenuo kako bi se udaljio; pa su obojica okrivljenika prema oštećeniku ispalili iz vatrenog oružja nepoznate vrste i kalibra ukupno tri hitca u nakani da ga usmrte. Jedan je hitac pogodio oštećenika u desnu nogu i nanio mu prostrijelnu ranu desne noge, a život mu je spašen pravodobnom liječničkom intervencijom. Nakon što je oštećenik pao na tlo, okrivljenici su, u namjeri da se okoriste, uzeli torbicu s oko 24.000,00 kuna te neutvrđeni iznos konvertibilnih maraka i švicarskih franaka.
Sudac istrage je po prijedlogu ovog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor prvookrivljeniku na temelju članka 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. ZKP/08, a protiv drugookrivljenika na temelju članka 123. stavak 1. točka 1. i 3. ZKP/08.