Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Obavljen očevid prometne nesreće

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske, obavila očevid prometne nesreće koja se dogodila oko 18,55 sati 25. travnja 2013. u Cankarevoj ulici u Slavonskom Brodu. (26. 4. 2013.)

Prometna nesreća se dogodila kada je 19-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom marke BMW (snage motora 110 kW) iz smjera istoka prema zapadu, te je dolaskom do mjesta ispred kućnog broja 54 zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem vozila i skrenuo na travnatu površinu s lijeve strane kolnika kao i pješačku stazu kojom su se u tom trenutku kretale tri djevojke (1997., 1997. i 1997.).
Uslijed naleta osobnog vozila na pješakinje i potom kuću na broju 54, sve tri djevojke su zadobile teške i po život opasne ozljede.
Vozač osobnog vozila je uhićen te će tijekom dana biti ispitan u svojstvu osumnjičenika, a potom će se sucu istrage podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora po čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a.